Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

news

FEESTELIJKE OPENING NIEUW PAVILJOEN 30.06.2019 14u - 20u

Het Frans Masereel Centrum opende op 9 februari een nieuw paviljoen. Dat is niet alleen een architecturaal en artistiek imposant complement voor de bestaande koepel, maar sluit ook naadloos aan op de werking en visie van het Centrum voor printkunst en grafisch design.

Met het nieuwe paviljoen zal FMC zijn bestaande residentiewerking nóg meer uitbreiden. En het biedt tal van unieke tentoonstellingsmogelijkheden. De niet-hiërarchische, vrij in te vullen machikado-structuur van het paviljoen overstijgt de normatieve opdeling tussen kunstenaars en publiek, tussen met machines gevulde ateliers en tentoonstellingsruimtes, tussen product en proces. Het stuurt aan op interactie, en garandeert tegelijkertijd de nodige rust en intimiteit.

Architecten van dienst: de Japanner Hideyuki Nakayama en Ido Avissar van het Parijse LIST. De bekende Belgische architect-schilder Jean Glibert – vorig jaar werd hij nog door Bozar met een retrospectieve geëerd – zorgt voor de artistieke invulling.

New pavillion
New Pavillion
ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen