Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

news

Curating the Woodland

Het Frans Masereel Centrum is behalve een artistieke binnenruimte, ook een verblijf- en ontmoetingsplek waar individuen met verschillende achtergronden samen tijd doorbrengen, de eigen praktijk kritisch bevragen en in dialoog treden met elkaar.

De unieke ligging van het centrum – in de bosrijke omgeving van Kasterlee – bepaalt mee de belevenis voor iedereen die haar bezoekt. Het Frans Masereel Centrum zet daarom, vertrekkende vanuit de eigen identiteit, in op haar volledige site om nieuwe artistieke interventies te ontwikkelen. Door zich open te stellen voor haar groene buitenruimte, tracht zij de tijd, ruimte en het bewustzijn over de eigen beweging te doorgronden.

'Curating the Woodland' is een langlopend initiatief dat deel uitmaakt van de vernieuwde artistieke werking die directeur Stijn Maes sinds zijn aantreden midden 2019 stap voor stap uitrolt. In 2020 wordt ‘I am’ (2020-2034) van Fabrice Samyn voor het eerst geactiveerd.

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen