Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed
< back

news

CALL FOR APPLICATIONS - Schoolresidenties 2019

Scholen kunnen nu inschrijven voor een residentie. Dit jaar biedt het FMC residenties van 1 of 2 weken aan én een tiendaags masterclassprogramma over de toekomst van print (-kunst).

Masterclassprogramma: 10 dagen

Tussen 13 november en 6 december 2019

Wat voor toekomst is er nog voor het gedrukte beeld of woord? Welke vragen en problemen zullen de kop opsteken binnen 60 jaar als de vluchtigheid van het huidige digitale klimaat aanhoudt? Zullen we het digitale met het analoge kunnen rijmen? Zal print, een van de meest toegankelijke en democratische media, verdwijnen? Of zal het misschien toevlucht zoeken in een of andere ondergrondse verzetsbeweging? En via welke nieuwe vormen en dragers?

Dit zijn maar enkele van de prangende vragen waarop Frans Masereel Centrum – samen met gevestigde, internationale kunstenaars als åbäke – zijn tiendaagse masterclass bouwt. Studenten en docenten zullen geboeid raken door verschillende Artist Talks, extra muros activiteiten en atelierprogramma’s voor gevorderden – geleid door een keur aan externe artiesten –, gefocust op een uitgebreide lijst van geavanceerde technieken. De masterclassresidentie mondt uit in een grote tentoonstelling waarbij het werk van uw studenten naast dat van internationale artiesten gepresenteerd zal worden.

Regulier programma: 1 of 2 weken

Tussen 11 oktober en 8 november 2019

Procedure

Meer info vindt u hier, het inschrijfformulier hier.
Deadline: 14 april 2019
Selectie wordt bekendgemaakt op 22 april.

Artistieke out-of-the-boxmentaliteit, multidisciplinaire aanpakken en samenwerking worden aangemoedigd.

Frans Masereel Centrum is een open instituut dat de samenleving in z’n geheel wil reflecteren. Daarom discrimineert het niet. Ook niet op basis van ras, etniciteit, geloof, overtuiging, seksuele oriëntatie of genderexpressies.

.
School residency
workshop
workshop
ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen