Frans Masereel Centrum is een plek waar nationale en internationale artiesten, onderzoekers en grafisch ontwerpers verblijven, ontmoeten en experimenteren.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed

Residenties 2020-2021

Algemene residentie

Om de kwaliteit en diversiteit te garanderen werkt het Frans Masereel Centrum met een selectiecommissie, bestaande uit de directeur van het Frans Masereel Centrum, de studiocoördinatoren en meerdere externe kunstprofessionals en kunstenaars.

Hoe aanmelden?
Aanmelden gebeurt digitaal en in het Engels via het online invulformulier, waar u ook uw bijlagen kunt uploaden.

Naast een artistiek statement (over uw werk in het algemeen) en een helder geformuleerd, duidelijk afgebakend projectvoorstel (inclusief motivatie) bevat de aanvraag ook documentatie van recent werk (niet ouder dan 5 jaar) en een kort CV.

Noot: Max. 10 MB per aanmeldingsdossier.

Criteria
De selectiecommissie beoordeelt uw aanvraag op basis van volgende criteria:

- de kwaliteit van het artistieke werk, uw positionering en ambitie als kunstenaar, de urgentie en het vermogen om te experimenteren en de eigen praktijk uit te dagen;
- de betekenis en relevantie van uw voorstel voor de residentiewerking van het Frans Masereel Centrum;
- uw motivatie.

Het resultaat van de selectieprocedure zal midden augustus worden meegedeeld.

Algemene voorwaarden
De vergoeding van 350 euro per week is inclusief logement, lakens en handdoeken, en gebruik van de ateliers en basismaterialen. Papier en specifieke inkten zijn niet inbegrepen in de prijs en dienen te worden meegebracht. Extra's zoals het gebruik van onze RISO-printers en lasersnijders, of digitale fotoprints, worden tegen productiekost aangerekend.

Meer informatie over de algemene voorwaarden kan je nalezen in het huisreglement van het Frans Masereel Centrum (via deze link of in de infobrochure die we na selectie toesturen).

Opgelet!
- Kunstenaars die samenwerken, dienen elk afzonderlijk een aanvraag in (met vermelding van de kunstenaar waar ze mee wensen samen te werken). Indien geselecteerd, betalen beide kunstenaars elk de voorziene vergoeding voor de volledige periode.
- De communicatie in het Frans Masereel Centrum gebeurt in het Nederlands en het Engels. We verwachten dat alle residenten het Engels voldoende beheersen om te kunnen overleggen en samenwerken met zowel de medewerkers als de overige residenten.
- Aanmelden voor een residentie kan enkel via de online invulformulieren op deze website.

ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen