Search for:

Curating the Woodland

Het Frans Masereel Centrum is behalve een artistieke binnenruimte, ook een verblijf- en ontmoetingsplek waar individuen met verschillende achtergronden samen tijd doorbrengen, de eigen praktijk kritisch bevragen en in dialoog treden met elkaar.

De unieke ligging van het centrum – in de bosrijke omgeving van Kasterlee – bepaalt mee de belevenis voor iedereen die haar bezoekt. Het Frans Masereel Centrum zet daarom, vertrekkende vanuit de eigen identiteit, in op haar volledige site om nieuwe artistieke interventies te ontwikkelen. Door zich open te stellen voor haar groene buitenruimte, tracht zij de tijd, ruimte en het bewustzijn over de eigen beweging te doorgronden.

Curating the Woodland is een langlopend initiatief waarbij hedendaagse kunstenaars de opdracht krijgen om een artistieke interventie te realiseren op de volledige site van het Frans Masereel Centrum. Een eerste project werd tijdens de zomer van 2020 geactiveerd; de komende jaren wordt Curating the Woodland gestaag uitgebouwd.

Jouw winkelmand