Frans Masereel Centre is a place where national and international artists, researchers and graphic designers reside, meet and experiment.

Masereeldijk 5
2460 Kasterlee, BE

kunsten & erfgoed

Residents

School residency

SELECTION PROCEDURE
Frans Masereel Centrum will make her selection of schools based on the content and relevancy within contemporary print education of the presented projects. When the final selection has been made, Frans Masereel Centrum will contact each applicant to inform him whether or not the school was selected.

If your school was selected, the Frans Masereel Centrum will ask you the following information to complete the application file:
- names of the participating students
- short schedule of the residency
- copy of the identity cards/passports of students and professors
- copy of proof that the students are insured for their stay at Frans Masereel Centrum

When the selection is made and the residencies are known, universities will be informed on which schools will be in residency at the same time. We encourage schools to exchange information and ideas in preparation for their residency. During the residency all residents are required to follow studio- and house rules. They can be found in the information brochure that will be sent before the beginning of the residency.

GENERAL CONDITIONS
Formula 1: 600 Euro per week (max. 8 students + 2 teachers)
Formula 2: 300 Euro per week (max. 4 students + 2 teachers)

This formula includes accomodation, sheets and the use of the workshop and basic materials. The school provides specific inks and paper.
The costs will be billed to the school and not to students individually. If the bill is not settled within 30 days after the billing date, the residency will be cancelled automatically. Schools who bring less students than the maximum number of the formula will be billed for the total amount of the formula.

For more information about the general conditions please read the Frans Masereel Centre house rules.

Download the house rules of Frans Masereel Centrum.
ontwerp: Lauren Grusenmeyer & Raf Vancampenhoudtspatie webdesign, Antwerpen